Så håller du husbilens tätningar fräscha

Husbilar och husvagnar har en mängd mjukfogar som dels håller ihop konstruktionen, dels utgör tätningar. Materialen påverkas av allt från regn och sol till kemiska produkter som används vid tvättning. Som med så mycket annat så behöver man ge även dessa tätningar en årlig översyn.

En del husbilar och husvagnar får svarta rinnmärken som syns efter tvätt eller efter att det har regnat. Oftast handlar det om att tätningarna fäller yta när de utsätts för vätska efter att ha exponerats för till exempel kallavfettning och solljus. Men det finns sätt att komma runt det.

 

Så undviker du rinnmärken:

  • Välja en massa som inte fäller yta. För detta syfte är hybridmassor mest lämpade. Det gäller dock med förutsättning att tidigare massa inte var av silikontyp – då silikon endast fäster på silikon.
  • Som med all tätning så gäller det att skära bort den gamla tätningen och göra rent ytan innan ny massa kan läggas.
  • Maskera ordentligt med tejp för att få raka och snygga kanter och se till att fogen blir helt fylld innan den skrapas plan mot tejpkanterna.

 
I vår webbshop hittar du alla produkter du behöver för att utföra jobbet. Allt från fogmassor och konstruktionslim som Bostik Simson ISR 70–03 och SikaFlex 221 till rengöringsvätskor som Sika Cleaner P och Bostik Simson Cleaner E.

Till webbshopen