Vi kvalitetssäkrar brandtätningen

Brandtätning

Noggrannhet är nyckeln när vi utför brandtätningsjobb. Utredningar visar att rök, vatten och giftig gas är de vanligaste orsakerna vid skador i brandsammanhang.
En slarvigt utförd brandtätning leder ofta till snabbare spridning av eld och rök. En av de stora brandfarorna är mellan våningsplan, där kabel och ventilationsstråk monterats i moderna byggnader.

Genom att anlita oss på Fogspecialisten kvalitetssäkrar ni brandtätningen och tack vare vår noggrannhet och kunskap kan det förhindra katastrof vid en eventuell brand.
Brandtätning och brandfogning är vad vi kallar det passiva brandskyddet i en fastighet. När modernare fastigheter byggs så planeras fastigheten så att den blir indelad i sektioner. Detta gör att risken minskar för brandspridning och förstörelse av egendom.
I väggar, golv och tak finns oftast installationer av el, rör och ventilation. I väggarna är också ofta dörrar och fönster monterade. För att fastigheten ska vara så brandsäker som möjligt ska också dessa brandtätas och brandfogas. Görs brandtätning med precision och noggrannhet så ökar effekten av brandskyddet och förhindrar skador som kan förekomma om man låter någon med mindre erfarenhet eller kunskap utföra brandtätningen.

Genom att anlita oss säkerställer ni kvalitén och får ett noggrant utfört jobb. Förhoppningsvis inträffar aldrig olyckan, men bränder kan uppstå när man minst anar det och då kan man skatta sig lycklig som anlitat Fogspecialisten. En brandtätning hjälper till att stänga inne branden och är ett effektivt brandskydd som alltid fungerar, när personal eller räddningstjänst inte finns på plats för att släcka.
När vi på Fogspecialisten utför brandtätningsjobb så gör vi det med typgodkända system och lämnar en dokumentation över utförda brandtätningar. När våra specialister utför brandtätning och brandfogning så monterar vi även brandstrypare på plaströr som används i exempelvis avlopp.

 

När en brandtätning är färdig så uppmanar vi alltid våra kunder om att det är minst lika viktigt att den kontrolleras regelbundet. Viktigt att komma ihåg är även att genomföra en säkerhetskontroll när man gjort ombyggnadsarbete eller liknande. En ombyggnad kan ändra förutsättningarna för existerande brandtätning.

Hur vet man att man valt rätt produkt till brandtätning och brandfogning?

Förutom att vara experter vid utförande av jobbet så är vi också experter på material och produkter som ger brandtätningen bästa möjliga förutsättningar. Att köpa produkter av hög kvalité anser vi på Fogspecialisten är värt varenda krona.
På marknaden finns det många olika materialtyper med varierande kvalité. När ni anlitar oss så säkerställer vi att de bästa produkterna används anpassade efter ert uppdrags unika förutsättningar. Våra utbildade hantverkare har många års erfarenhet och slutför alltid sina uppdrag med precision och när ni anlitar oss får ni ett väl utfört arbete av högsta kvalité.

Vill ni höra mer om oss och våra tjänster?

Kontakta gärna någon av våra specialister så kan vi prata möjligheter utefter de förutsättningar som ert projekt har.
På Fogspecialisten anser vi att varje fogningsjobb är unikt att arbetet bör planeras så att det passar uppdragsgivaren på bästa möjliga sätt.
Vårt mål är att alltid lämna ett jobb väl utfört med nöjda kunder som resultat.
När man anlitar Fogspecialisten kan man lita på att vi med över 60 års erfarenhet levererar ett tryggt och säkert resultat.

Att anlita oss betyder också att man satt miljön först, vi är miljödiplomerad leverantör och har möjlighet kombinera säkerhet med miljö. Allt detta tack vare vårt breda sortiment och urval av produkter tillsammans med kunskap om varje produkt vi använder. Med vår samlade kompetens kan vi självsäkert lämna en 5 års garanti på både material och utförande. Vi hoppas att vi lyckats fånga ert intresse och att vi inom snar framtid diskuterar just er brandtätning eller något annat av våra expertområden.

Ni kontaktar oss enklast på telefon, mejl eller via vårt kontaktformulär.

Trygga leveranstider

Över 60 års erfarenhet

Stort sortiment av fogmassor och verktyg

Auktoriserad fogentreprenör och PCB-saneringsentreprenör

5 års garanti på både material och utförande

UTVALDA AV PROFFS

PRODUKTER FÖR TÄTNING, FOGNING, PASSIVT BRANDSKYDD OCH LIMNING

I vår webbshop hittar du endast kvalitetsprodukter utvalda med omsorg. Vi har stor kunskap om våra produkter då vi har försett byggbranschen med täthetslösningar sedan 1961.

Varumärken

​ ​

Kontakt

Hör av dig så hjälper vi dig

Välkommen att kontakta oss på Fogspecialisten! Ring, mejla eller fyll i formuläret nedan, vi kontaktar dig så snart som möjligt!